Skapa ett eget klädmärke

Jobba med mode
15th april 2024

Drömmer du om att skapa ett klädmärke? Då finns det två olika vägar du kan välja mellan, anlita designer eller bli en designer. Vilken väg som passar dig bäst beror till stor del på din personlighet. Älskar du att syssla med tyg, sy och är väldigt konstnärlig kan du fundera på att gå en designerutbildning. Det kommer ge dig en väldigt bra grund och ge dig den kunskapen du behöver som designer.

Vill du däremot endast rita kläder, men inte har talangen att sy de själva kan du anlita fabriker som syr upp de till dig. För att klara med detta måste du dock ha en del kunskap om försäljning. Så även här kan en utbildning komma väl till hands.

Öppna en butik

Ett annat sätt du kan gå till väga om du vill arbeta med att sälja kläder är att starta en klädbutik, antingen e-handel eller en fysisk butik. Du behöver dessutom inte sälja dina egna kläder utan kan sälja andras. Detta är något du kan relativt snabbt kan komma igång med, i alla fall om du startar en e-butik. Du behöver då ett lager, en hemsida och samarbeten med de klädföretag du säljer till.