12th april 2024

Elle är en fransk tidning som idag finns i över 40 versioner i flera länder. Det första exemplaret kom ut år 1945 och Elle-tidningen har en väldigt intressant och intensiv historia. Det hela började med Helene Gordon, född i Ryssland, men bodde i Paris där hon träffade Pierre Lazareff. Paret flydde till USA under kriget där hon arbetade hos flera modetidningar. Drömmer var dock att grunda sin egna. Efter kriget valde paret att flytta tillbaka till Paris och hon började skapa Elle.

Lagardère Group är företaget i Paris som äger tidningen idag, och precis som den andra jätten Vogue, har Elle uppmärksammat flera fotografer och modeller genom åren. Brigitte Bardot är ett namnet som upptäcktes tack vare modemagasinet.

Elle är dock inte endast ett modemagasin. Tidningen finns även som andra versioner, till exempel Elle Mat&Vin och Elle Interiör som i stort sett förklarar sig själva, en för inredning och en för mat och vin. Den svenska versionen av tidningen ägs av Allers förlag och kom ut för första gången på slutet av 1980-talet.

En sista intressant fakta om Elle är att tidningen har en egen designgala samt delar ut “Elle Beauty Awards” till de skönhetsprodukter de anser vara de bästa.